Cijfers bevestigen rol vakbeurs

18-10-2022
Cijfers bevestigen rol vakbeurs

Xylexpo 2022 werd bijgewoond door meer dan 16 duizend unieke bezoekers, een cijfer dat oploopt tot meer dan 22 duizend bezoeken als je bedenkt dat een enkele bezoeker meerdere keren terugkwam gedurende vier dagen.

Cijfers bevestigen rol vakbeurs

Voor het eerst dit jaar werd de tweejaarlijkse tentoonstelling van hout- en meubeltechnologie gehouden gelijktijdig met Viscom Italia en 33.Bimu. De twee evenementen gewijd aan productietechnologie creëerden echt een deugdzame cirkel, die een impact genereerde die onmiddellijk duidelijk was voor de organisatoren tijdens de beursdagen.

Het aandeel internationale bezoekers daalde met enkele procentpunten (van 28 procent in 2018 naar 25 procent in 2022), in lijn met de verwachtingen van organisatoren door de sluiting van markten als China, Rusland en Oekraïne, traditioneel geïnteresseerd in Italiaanse technologie.

‘De cijfers hebben niet alleen de rol van Xylexpo bevestigd - zei Luigi De Vito, voorzitter van de tentoonstelling en Acimall - maar ook de beslissingen die we voor deze editie hebben genomen, gericht op het herontwerpen van de lay-out en de focus op de elementen die de pijlers van toekomstige tentoonstellingen zullen zijn: een andere strategie in productpresentatie en een sterke focus op nieuwe digitale diensten die de reikwijdte en functie van een tentoonstelling alleen maar kunnen uitbreiden’.