Blok Plaatmateriaal op Masterly

14-04-2023
Blok Plaatmateriaal op Masterly

Ontwerper Maarten Spruyt werkte samen met Carina Riezebos en Blok Plaatmateriaal aan een project ter gelegenheid van Masterly - The Dutch in Milano.

Blok Plaatmateriaal op Masterly

De installatie voor Masterly, genaamd 'Mercato', is een eerbetoon aan het prachtige Palazzo Giureconsulti, de nieuwe locatie voor 2023.

Maarten Spruyt
Maarten Spruyt

De twee kunstenaars besteedden bijzondere aandacht aan de gebruikte materialen en kozen voor Arpa Industriale's Porfido laminaten vanwege hun natuursteen uiterlijk en textuur, en Abet Laminati's Esacore LEM, die een eigentijdse flair toevoegt. Het ontwerp integreert prachtig met zijn omgeving met behoud van een moderne esthetiek en toont Spruyt's expertise in het creëren van ontwerpen die bescheiden en respectvol zijn en naadloos aansluiten bij hun omgeving.

Dit is een kernkenmerk van Spruyt’s filosofie, omdat hij gelooft dat 'we meer van dit nodig hebben om de wereld een beetje zachter en introverter te maken', een begrip dat relevanter is dan ooit in de snelle wereld van vandaag.

Abet Laminati bij Blok Plaatmateriaal

De Esacore LEM sandwichpanelen van Abet Laminati zijn extreem veelzijdig en lichtgewicht, speciaal ontworpen voor de steensector. Ze zijn samengesteld uit een aluminium honingraatkern met glasvezel epoxyhuiden, wat resulteert in uitstekende mechanische prestaties en een extreem laag gewicht.