ARLU Xperta wint Red Dot Award

Beslag 23-05
ARLU Xperta wint Red Dot Award

Het innovatieve schuifdeursysteem Xperta van ARLU is bekroond met een Red Dot Design Award 2024. Met onder meer een dubbelwerkende softclose, stille wielen en compacte ophangingen tilt fabrikant ARLU elke schuifdeur dankzij dit railsysteem naar een hoger niveau.

ARLU Xperta wint Red Dot Award

Het brede productgamma biedt een stijlvolle oplossing voor elk interieur. Er is een Xperta voor houten schuifdeuren en voor glazen schuifdeuren, ook in invisible uitvoering, die volledig wegschuiven in de wand.

ARLU Xperta wint Red Dot Award

Het Xperta schuifdeurbeslag kan deuren aan tot 100 kg en is ook beschikbaar in een variant voor symmetrische of telescopische deuren. Het 40 mm brede, universele en van afsluitstukken voorziene loopprofiel kan subtiel worden opgehangen in combinatie met een muurprofiel. De ‘manual-‘ of ‘auto-fix’-ophanging is compact en onzichtbaar. De rollers, stoppers of softclose onderdelen zijn steeds vlot bereikbaar via een ESSI-module. Dat geldt ook voor de inbouwvariant van het Xperta loopprofiel. Voortaan is het mogelijk om ook smallere deuren (tot minimum 600 mm) in beide richtingen zacht te laten sluiten.

ARLU Xperta wint Red Dot Award

‘Red Dot is een bevestiging en erkenning’

De uitgekiende techniek en gedetailleerde esthetiek wist ook de Red Dot-jury te overtuigen. Wim Waelkens, general manager van ARLU: “Dat Xperta een Red Dot wint, is voor ons een bevestiging, een erkenning en een motivatie om de lat hoog te blijven leggen.”