Altijd plat op tafel

12-10-2022

Klemgereedschappen zijn onmisbaar bij het werken aan multifunctionele tafels. Het BESSEY-assortiment omvat ook specialisten zoals tuimelklemmensets, lichtgewicht klemelementen met hendelgreep en volledig stalen tafelklemmen.

Nieuw in het assortiment is de innovatieve horizontale werkstukklem WNS-SET-MFT, een andere nuttige helper.

Altijd plat op tafel

Het bijzondere aan het nieuwe model van BESSEY is het pull-down mechanisme waarvoor patent is aangevraagd: het garandeert dat het werkstuk niet omhoog komt wanneer het wordt geklemd en plat op het tafeloppervlak ligt, wat moeilijk te doen is met conventionele systemen. Bij gebruik van de nieuwe WNS-SET-MFT ligt het werkstuk steviger op tafel dan bij standaardsystemen, ligt het perfect vlak en kan het dus met precisie bewerkt worden.

Altijd plat op tafel

De innovatieve armatuurklem van BESSEY  is ook in staat om het werkstuk plat op zijn plaats te bevestigen met een klemkracht tot 750 N zonder het gebruik van een bevestigingsschroef die normaal gesproken nodig zou zijn. Het hoeft alleen te worden gebruikt als de gaten voor het positioneren versleten zijn en de klem die wordt gebruikt speling heeft.

De WNS-SET-MFT past op alle standaardmultifunctionele tafels van 19 mm dik of meer en met een gatdiameter van 20 mm – zoals de Festool MFT of Sortimo WorkMo.